Θα σας δώσω συνταγή για ένα κιλό σύκα (70 κομμάτια ) γιατί εγώ έκανα 6 κιλά!
Υλικά:
1 κιλο σύκα,
1 κιλό και 1/2 ζάχαρη,
4 ποτήρια νερό,
1 λεμόνι το χυμό του,
50 γρ γλυκόζη,
1 βανίλια!
Εκτέλεση:
Έπλυνα τα σύκα!
Στην συνέχεια καθαρισα το κοτσάνι τους ,τα τρύπησα όλα με ξυλάκι σε 4 μεριές και τα έβαλα στην λεκάνη με κρύο νέρο και 2 λεμόνια τον χυμο τους τα σκέπασα με ένα βαρύ πυρέξ για να είναι όλα μέσα στο νερό και τα άφησα για 2 ώρες!
Συνέχισα τα έβαλα σε σουρωτήρι!
Τα έβρασα 2 φορές από 5 λεπτά!
Έβαλα την ζάχαρη με το νερό να βράσει για 5 λεπτά έριξα μέσα τα σύκα τα έβρασα 10 λεπτά και στην συνέχεια τα κατέβασα και τα άφησα όλη νύχτα με ξεσκέπαστο καπάκι η κατσαρόλα!
Την επόμενη μέρα τα έβαλα να βράσουν και στο τελευταίο πεντάλεπτο έριξα την γλυκόζη,τον χυμό και την βανίλια!
Όταν τελείωσα όπως ήταν καυτό γέμισα τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα τα αναποδογύρισα και τα άφησα να κρυώσουν!